Pre plaché deti môžu byť sociálne interakcie ťažké

Consu Logistics > healthblog > Pre plaché deti môžu byť sociálne interakcie ťažké

Pre plaché deti môžu byť sociálne interakcie ťažké

Veda za negatívnymi účinkami šikanovania

Veda nám ukazuje, že existuje spojenie medzi šikanovanými deťmi a výsledkami v škole, fyzickým a duševným zdravím. Šikanovaní študenti sa s väčšou pravdepodobnosťou vyhýbajú škole, majú slabé výsledky v matematike a čítaní a školu predčasne ukončia. Bohužiaľ, existuje aj vedecký dôkaz, že šikanované deti môžu mať nižšie sebavedomie a vyššiu úroveň úzkosti, depresie a osamelosti. Šikanované deti sa môžu s väčšou pravdepodobnosťou pokúsiť o samovraždu, či už v mladosti alebo ako dospelí. Tieto deti môžu tiež trpieť zdravotnými ťažkosťami , ako sú zranenia, žalúdočné problémy, bolesti hlavy, búšenie srdca a chronická bolesť.

Spôsoby, ako pomôcť vášmu dieťaťu

Rodičia môžu svojmu dieťaťu pomôcť tým, že ho poučia o správaní tyranov. Naučte svoje dieťa, že je to neprijateľné a že ak je šikanované, malo by to vždy povedať dospelému, ktorému dôverujete. Naučte svoje dieťa, ako sa vysporiadať so šikanovaním, tým, že si precvičíte, ako by situáciu zvládlo, buď asertívnosťou alebo používaním stratégií, ako je ignorovanie.

Rodičia by tiež mali sledovať známky toho, že ich dieťa je prenasledované.

Užitočné môže byť aj sledovanie účtov a textových správ vášho dieťaťa na sociálnych sieťach, či neobsahujú známky kyberšikany. Obmedzte prístup k zariadeniam a nahláste šikanovanie škole. Ak ste sa prepracovali vyššie v reťazci velenia a úrady nie sú schopné násilníka zastaviť, zvážte pre jeho bezpečnosť odstránenie dieťaťa zo situácie.

Výhražné správy vždy zdokumentujte a nahláste ich polícii.

Agresívne správanie, ktoré opakovane ubližuje alebo trápi, sa nazýva šikanovanie. Vieme, že to môže spôsobiť zdravotné a akademické problémy. Svojmu dieťaťu môžete pomôcť tým, že ho naučíte o šikanovaní. Pamätajte, že sa môžu snažiť skryť, že sú šikanovaní, takže pozorne sledujte príznaky. Pomôžte svojmu dieťaťu, ak je šikanované tým, že to budete brať vážne, zachovajte pokoj a podporte ho. Školskí sociálni pracovníci, poradcovia a psychológovia sú vynikajúce zdroje, ktoré môžete použiť.

Ľudia sú sociálne bytosti a potrebujú interakciu. Keď komunikujeme s ostatnými, profitujeme zo spojenia, podpory a pocitu bezpečia. Pre plaché deti môžu byť sociálne interakcie ťažké. Slovo „plachý“ je v Oxfordskom slovníku definované ako zdržanlivosť alebo prejav nervozity alebo bojazlivosti v spoločnosti iných ľudí.

Kľúčové veci:

  • Deti potrebujú sociálnu interakciu, aby sa cítili bezpečne, podporované a spojené.
  • Byť hanblivý je normálna osobnostná črta.
  • Rodičia sa môžu naučiť rozpoznávať príznaky, že ich dieťa môže byť plaché.
  • U niektorých detí sa hanblivosť môže zmeniť na úzkosť a vyžaduje si ďalšiu pomoc.
  • Rodičia môžu svoje plaché deti naučiť, ako sociálne uspieť.

Prirodzene, ako rodičia chceme, aby si naše deti našli priateľov, boli sebavedomými žiakmi, mali záľuby a hrali sa bez strachu. V tomto článku si povieme o spôsoboch, ako pomôcť hanblivému dieťaťu, aby bolo úspešné v sociálnych situáciách.

Ako rozpoznať, či je vaše dieťa plaché

Už v detstve sa začína prejavovať temperament dieťaťa. Je možné identifikovať vlastnosti, ako sú úrovne aktivity, adaptabilita a vytrvalosť. Osobnosť vášho dieťaťa je do značnej miery založená na jeho temperamente. Bábätká môžu byť ľahké a pokojné alebo silné a silné, keď sa ich osobnosť objaví v ranom veku. Tu je niekoľko príznakov, že vaše dieťa môže byť hanblivé:

  • Priliehavý v sociálnych situáciách.
  • Plač okolo nových ľudí.
  • Neochota zapojiť sa do skupinových aktivít.
  • Otočenie alebo vzdialenie sa s úsmevom.
  • Starosť o školu.
  • Pocit strachu v neznámych situáciách.
  • Strach z verejného účinkovania v hrách, piesňach alebo vystupovaní na verejnosti.
  • Chvenie alebo červenanie.

Niektoré kultúry považujú hanblivosť za problém alebo slabosť. Je dôležité vedieť, že hanblivosť je normálna osobnostná charakteristika . Hanbivosť nie je niečo, čo treba napraviť. Byť rezervovaný alebo pomalý na zahrievanie môže byť dobrá vec. Výskumy ukazujú, že hanbliví alebo rezervovaní ľudia sú ostatnými vnímaní pozitívne. Nie je nič zlé na tom, keď k novým situáciám pristupujete pomaly a opatrne.

Niektoré deti sú introvertné a preferujú trávenie času osamote pri aktivitách, ako je čítanie. Iné deti sa môžu zdráhať zapájať sa do spoločenských akcií, pretože sú unavené, hladné, rozrušené alebo bojujú s chorobou. Tieto deti sa možno zdráhajú zapojiť sa do spoločenských udalostí – nie je to však preto, že by boli plaché. Pre rodičov a opatrovníkov je dôležité poznať tieto rozdiely. Hanblivé deti sa chcú pridať, ale cítia sa vystresované alebo preťažené sociálnou interakciou.

Známky, že dieťa môže mať úzkosť

Z plachých detí veľmi pravdepodobne vyrastú dobre naladení dospelí. U niektorých detí sa však ich hanblivosť vyvinie v niečo viac. Vedecké štúdie ukazujú, že 30 – 40 % hanblivých detí prechádza cez hanblivosť do úzkosti. Preto, hoci dieťa môže prejavovať známky plachosti, v skutočnosti môže pociťovať úzkosť.

Príznaky, že vaše dieťa môže mať úzkosť:

  • Záchvaty hnevu.
  • Plač/lipnutie.
  • Sťažovanie sa na bolesti hlavy alebo žalúdka.
  • Pevné alebo strnulé držanie tela.
  • Otočenie alebo vzdialenie sa bez úsmevu.
  • Prílišné obavy pred udalosťou.
  • Odmietanie alebo vyhýbanie sa cudzím ľuďom, škole, kolektívnym športom alebo návštevám lekára.
  • Strata chuti do jedla alebo nevoľnosť/vracanie/hnačka.
  • Pocit strachu, ktorý narúša každodenné fungovanie a kvalitu života.

Ak máte pocit, že vaše dieťa vykazuje známky úzkosti, kontaktujte lekára vášho dieťaťa. Prediskutujte svoje obavy a zvážte, či by vášmu dieťaťu prospela ďalšia pomoc.

Ako pomôcť svojmu hanblivému dieťaťu

Tak ako učíme naše búrlivé deti praktizovať sebaovládanie, chceme pomôcť našim hanblivým deťom orientovať sa v sociálnych situáciách k úspechu. Hanblivé deti môžu mať problém nájsť si priateľov a udržať si ich. Hanblivé deti môžu prísť o zábavu a šance učiť sa a rásť. Hanblivé deti však profitujú z rodičov, ktorí učia sociálne stratégie . Napríklad, ak sa vaše dieťa snaží pripojiť k skupine, ukážte mu ako. Oslovte osobu alebo skupinu, pozdravte ju, predstavte sa a opýtajte sa, či sa môžete pridať. Potom pokojne zoberte hračku alebo pastelku a začnite sa hrať.

Tu je viac spôsobov, ako pomôcť svojmu hanblivému dieťaťu:

  • Nepoužívajte označenie „plachý“, pretože to môže spôsobiť, že dieťa bude mať pocit, že s ním niečo nie je v poriadku.
  • Buďte oporou.
  • Nebráňte svoje hanblivé dieťa pred príležitosťami skúšať nové veci.
  • Nechajte dieťa robiť malé kroky samo.
  • Netlačte a neunáhlite hanblivé dieťa do stresových situácií.
  • Dajte svojmu dieťaťu čas na zahriatie.
  • Požiadajte ostatných, aby k vášmu dieťaťu pristupovali pomaly.
  • Nečakajte, že sa dieťa pripojí samo.
  • Modelujte, ako byť asertívny spievaním so skupinou alebo pokojným zodpovedaním otázok.
  • Začnite v malom s hracími termínmi, ktoré navštevujete, a pomaly sa posúvajte smerom k opatrovateľkám alebo predškolským zariadeniam.

Byť hanblivý nie je problém. Je to osobnostná črta. Uvedomte si, že je oveľa jednoduchšie akceptovať osobnosť svojho dieťaťa, než sa ju snažiť zmeniť. Hanblivé deti potrebujú vedenie rodičov, aby sa zorientovali v situáciách, v ktorých sa cítia vystresované. Oveľa väčšie šťastie budete mať, ak svojmu hanblivému dieťaťu vyjdete v ústrety a naučíte ho byť asertívne a zapojiť sa do spoločenských aktivít. To môže pomôcť zabrániť tomu, aby sa ich plachosť zmenila na úzkosť.

Ak máte obavy z emocionálneho rastu vášho dieťaťa, urobte si písomný zoznam. Zapíšte si a opíšte, čo vidíte, aby ste si to zapamätali. Potom sa obráťte na svojho pediatra a použite svoj zoznam na preskúmanie svojich obáv.

Raňajkové cereálie nemusia byť pre vás dobré. Nedávno FDA navrhla aktualizáciu svojich kritérií pre zdravé potraviny a podľa týchto nových noriem sa niektoré raňajkové cereálie už nepovažujú za zdravé. Raňajkové cereálie boli prvýkrát vynájdené v roku 1863 a v roku 1900 bratia Kelloggovci vytvorili Corn Flakes, pridali cukor a začali ich predávať.

Kľúčové veci:

  • FDA má za cieľ pomôcť Američanom tým, že udrží naše zásoby potravín v bezpečí a tým, že nám poskytne usmernenia pre zdravú výživu.
  • Niektoré raňajkové cereálie by už FDA nepovažovali za zdravé, ak by obsahovali príliš veľa cukru a sodíka a málo celých zŕn.
  • Potravinu považuje FDA za zdravú, ak obsahuje určité množstvo z jednej zo skupín potravín a zostáva v rámci limitov pre nasýtené tuky, sodík a pridané cukry.
  • Mali by sme jesť podľa vzoru zdravých potravín bohatých na živiny.

Mnohí z nás jedia cereálie na raňajky, ale FDA vytvára nové povedomie o nedostatku výživy v niektorých cereáliách. Raňajkové cereálie sú rýchle a jednoduché, sú pripravené na konzumáciu a hodia sa k nášmu uponáhľanému životu. Takže, v čom je problém? Poďme diskutovať o tom, prečo niektoré raňajkové cereálie už FDA nebude považovať za zdravé.

Čo je FDA?

United States Food and Drug Administration (FDA) je federálna agentúra spadajúca pod ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb. Zodpovedá za ochranu verejného zdravia v USA zabezpečením bezpečnosti potravín, liekov a kozmetiky.

Úlohou FDA je pomáhať spotrebiteľom zlepšovať výživu a znižovať chronické ochorenia.

V roku 1994 vydala FDA nariadenie , že na etiketách obalov potravín by sa mohol používať výraz zdravý, ak potravina „<…> môže vďaka svojmu obsahu živín pomôcť spotrebiteľom udržiavať zdravé stravovacie návyky“. Toto staré usmernenie sa zameralo na jednotlivé živiny v potravinách, čo môže viesť spotrebiteľov k tomu, aby jedli potraviny opakovane, ak majú pocit, že spĺňajú „zdravé“ normy.

Súčasná veda o výžive nám ukazuje, že staré usmernenia sú zastarané. FDA chce poskytnúť aktuálne informácie o výžive, ktoré sú v súlade aj s federálnymi diétnymi usmerneniami 2020-2025 pre Američanov.

Niektoré raňajkové cereálie nie sú zdravé

Nové odporúčanie FDA je, že balené potraviny by nemali obsahovať viac ako 2,5 gramu pridaných cukrov na porciu. To znamená, že obľúbené cereálie ako Corn Flakes (4 gramy pridaných cukrov) a Frosted Mini Wheats (12 gramov pridaných cukrov) by sa už nepovažovali za zdravé kvôli pridaným cukrom, ktoré obsahujú. Pridané cukry nájdete na etikete s výživovými údajmi na obale potravín. Okrem toho, biely chlieb a vysokosladený jogurt by sa podľa navrhovaných usmernení tiež nekvalifikovali ako zdravé.

Požiadavky FDA na zdravé potraviny

Aby sa balená potravina mohla považovať za zdravú podľa nových kritérií FDA, musí:

Viac informácií nájdete na https://animale-me-gummies-official.top .

Contents

Related Posts