CR on kohandatud iga patsiendi konkreetsetele vajadustele

Consu Logistics > healthblog > CR on kohandatud iga patsiendi konkreetsetele vajadustele

CR on kohandatud iga patsiendi konkreetsetele vajadustele

Psühhedeelsete ravimite põhjustatud pikad hallutsinogeensed reisid takistavad jätkuvalt nende arengut. Paljud psühhedeelsed ravimid on püüdnud neid kogemusi vältida, kuna see sunniks psühhedeelsete ravimite kliinikut paigaldama kallist statsionaarset ravi, muutes nende ravimite kodus kasutamiseks heakskiidu palju keerulisemaks.

Õnneks on Helsingi ülikooli teadlased nüüdseks välja töötanud strateegia psühhedeelikumide arendamiseks ilma hallutsinatsioonideta, uurides sügavalt mehhanismi, mille kaudu need ained ajuga seostuvad.

Teadlased hindasid erinevate biokeemiliste meetodite abil, kuidas hallutsinogeensed ained LSD ja psilotiin seostuvad tassi neuronitega. Uurimisrühm keskendus peamiselt BDNF-ile ja selle retseptorile TrkB, kuna psühhedeelikumid on neuroplastilisuse edendamisel üliolulised. Nad avastasid, et võrreldes SSRI fluoksetiini ja kiiresti toimiva antidepressandi ketamiiniga seondub LSD TrkB-ga kuni 1000 korda tugevamini.

Sidumiskoht, mida LSD kasutab TrkB külge kinnitumiseks, avastati veelgi, näidates, et see sihib ainult retseptori piirkonda, mis ulatub üle neuronaalse membraani. Kasutades geneetiliselt muudetud neuroneid, millel on marginaalselt erinevad TrkB retseptorid, suutsid teadlased täpselt kindlaks teha, millised valgupiirkonnad olid seondumiseks olulised.

SSRI-de võimet seonduda TrkB-ga kahjustas vähemalt üks neist modifikatsioonidest, mis muutis valgu ahelas ühte aminohapet, kuigi LSD-d see ei mõjutanud. Teistel mutatsioonidel seda leidu ei ilmnenud, mis näitab, et kahel ravimil olid veidi seotud, kuid erinevad seondumiskohad.

Järgmisena näitasid teadlased, et kuigi psühhedeelne seondumine ei suurendanud TrkB kontsentratsiooni neuronites, toimis see hoopis bimolekulaarse päästepaadina, mis aitas retseptoril hõljuda neuroni pinnale lähemale, kus seda on palju lihtsam pro- plastilisus valk BDNF.

Teadlased uurisid ka psühhedeelsega töödeldud hiirte mõju TrkB signaaliülekandele. Psühholoogiliste haiguste uurimine hiirtel on keeruline. Käitumisuuringud keskenduvad tavaliselt sellele, kuidas loomad reageerivad stressirohketele tingimustele, selle asemel, et intervjueerida hiirt nende vaevuste avastamiseks.

Suurenenud antidepressandilaadseid reaktsioone täheldati hiirtel, kellele manustati LSD-d, kuid mitte hiirtel, kellel olid mutatsioonid, mis muutsid ravimi seondumist TrkB-ga. Nendel viimastel hiirtel ilmnes siiski äratuntav “peatõmblus”, mida valdkonna eksperdid kasutavad serotoniini retseptori aktiivsuse äratundmiseks. See tähendaks, et serotoniini 5-HT2A retseptorite asemel on TrkB psühhedeelsete ainete põhjustatud vaimse tervise paranemise peamine vahendaja.

Eeldatakse, et avastus õhutab jätkuvat arutelu mittehallutsinogeensete psühhedeelikumide tõhususe üle. Sel aastal algavad nende ravimitega isiklikud kliinilised uuringud, mis annavad märku psühhedeelse psühhiaatria kasvust.

Ameerika Ühendriikides osutus arvutipõhine, automatiseeritud, kakskeelne alkoholisõeluuringu ja -tervise tööriist edukaks alkoholitarbimise vähendamisel Latino erakorralise meditsiini osakonna patsientide seas.

2021. aasta riikliku uimastitarbimise ja -tervise uuringu (NSDUH) uuringu kohaselt kannatab USA-s alkoholitarbimise häire (AUD) all ligikaudu 29,5 miljonit inimest, kellest umbes 5,1 miljonit on hispaanlased või latiino päritolu inimesed. See suur arv on riigis tõsine probleem ja nüüd võib abiks olla uudne digitaalne tervisetööriist.

Juhtautori Federico Vaca sõnul on see riigi esimene kakskeelne, mahukas, erakorralise meditsiini osakonnal põhinev randomiseeritud kliiniline uuring, kus osalevad ladina keeled, kes räägivad nii inglise kui ka hispaania keelt.

California Irvine’i ülikooli juhitud uuring avaldati ajakirjas JAMA Network Open.

“Meie eesmärk oli ületada tuntud tõkked alkoholi sõeluuringul ja erakorralise meditsiini osakonna sekkumisel, käsitledes samal ajal suurt haiguskoormust ja alkoholitarbimise häiretega seotud terviseerinevusi selles elanikkonnas,” ütleb Vaca.

Kuidas uuring läbi viidi?

Uuringus osales kliinilises uuringus 840 latiino inimest, kes tunnistasid end alkoholi tarvitajaks.

Tulemused näitasid joomise episoodide sageduse märgatavat vähenemist viimase 28 päeva jooksul nende seas, kes olid kasutanud automaatset kakskeelset arvutipõhist alkoholisõeluuringut ja -interventsiooni latiinodel (AB-CASI), võrreldes standardravi saanud rühmaga.

AB-CASI rühmas ilmnes alkoholitarbimise oluline ja püsiv vähenemine 12-kuulise perioodi jooksul, samas kui mõlemas uuringurühmas oli pärast esimest kuud alkoholi tarbimine mõnevõrra vähenenud.

Tulemused viitavad sellele, et AB-CASI on lühike praktiline sekkumine, mis väldib tunnustatud protseduurilisi takistusi erakorralise meditsiini osakonna sõeluuringul, lühiajalise sekkumise ja ravile suunamisel, käsitledes samal ajal otseselt alkoholiga seotud terviseerinevusi.

Vaca järeldab: “See tööriist pakub märkimisväärseid lubadusi alkoholiga seotud terviseerinevuste käsitlemisel ja seda tuleks kaaluda erakorralise meditsiini osakonna rutiinse sõeluuringu ja sekkumise jaoks, kuna me teame, et alkoholitarbimise järkjärguline ja püsiv vähendamine võib tuua kasu nii üksikisiku kui ka rahva tervisele.”

Suurest südamehaigusest taastumine võib olla väljakutse. Sellel on kaugeleulatuv mõju teie igapäevaste funktsioonide täitmisele ja halvendab üldist elukvaliteeti.

Peamised äravõtmised:

  • Südame taastusravi (CR) on tõhus programm inimestele, kes taastuvad südameatakist, südamepuudulikkusest või muudest südameprobleemidest.
  • Südame taastusravi programm on mitmeosaline protsess, mis hõlmab haridust, treeningut ja nõustamist.
  • Andmed näitavad, et CR vähendab korduvate südameepisoodide ja edasiste südamehaiguste riski.
  • Enamik inimesi, kes võiksid CR-st kasu saada, ei osale selliste tegurite tõttu, nagu hirm, teadlikkuse puudumine ja tunne, et nad on liiga vanad või nõrgad.
  • CR on kohandatud iga patsiendi konkreetsetele vajadustele. Südame taastusravi võib aidata sõltumata soost, vanusest ja jõutasemest.

Neile, kes otsivad juhiseid täieliku jõu taastamiseks, võib kaaluda südame taastusravi.

Mis on südame taastusravi?

Südame taastusravi (CR) on tõhus programm inimestele, kes taastuvad infarktist, südamepuudulikkusest või muudest südameprobleemidest, mis vajavad kirurgilist sekkumist või igakülgset arstiabi.

See on rehabilitatsiooniprogramm, mille käigus koolitatud meditsiinitöötaja juhendab teid läbi programmi, mis sisaldab mitut komponenti.

Haridus

Tervislike eluviiside tundmaõppimine on hädavajalik, et viia keha taastumiseks tippseisundisse. See võib kõrvaldada kõik harjumused, mis võisid algselt kaasa aidata südamehaigusele. Selliste tegurite tõttu nagu kasvatus ja kultuur ei mõista paljud, kuidas harjumused takistavad nende taastumist ja tervist.

Südame taastusravi ajal jagavad litsentseeritud spetsialistid olulist teavet tervislike harjumuste kohta ja aitavad patsientidel välja töötada plaani kahjulike tavade asendamiseks tervendavatega. Õige toitumine võib olla võimas vahend südamehaiguste ennetamisel ja kordumise vähendamisel.

See protsess aitab patsientidel anda eelise toitumisvalikute tegemisel, mis soodustab põhjalikumat taastumist.

Kehaline aktiivsus

Oluline on teada, mis vahe on tervendamiseks mõeldud füüsilisel tegevusel ja treenimisel. Mõnedel inimestel on oht, et nad suruvad liiga kõvasti, mille tulemuseks on taastumine halvenenud või taandareng. Teised ei pruugi olla piisavalt väljakutseid, et anda treeninguga kaasnevat tugevdamist.

Südame taastusravi annab patsientidele praktilise õppekogemuse, et saavutada paremaid tulemusi. Taastumine võib olla esimene kord, kui paljud patsiendid peavad läbima järjepidevat füüsilist tegevust ja tugevdama.

Südame taastusravi juhendab teid professionaali, kes mõistab teie piiranguid ja kellel on kogemusi, mis aitavad teil neid ületada.

Nõustamine

Südamega seotud probleemist paranemine võib teid mõjutada ka vaimsel tasandil. Südame taastusravi aitab patsientidel seda probleemi lahendada, varustades neid vahenditega, mis leevendavad stressi ja parandavad nende üldist vaimset tervist .

Südame taastusravi võimaldab inimestel tegeleda oma paranemise ja taastumise erinevate aspektidega, et muuta protsess võimalikult tõhusaks ja kiireks. See annab kõige otsesema joone nende praeguse olukorra ja igakülgse taastumise vahel.

Kas südame taastusravi on tõhus

Südame taastusravisse investeerimine võib anda olulisi tulemusi ja suurendada positiivsete tulemuste tõenäosust. Üha suurem hulk uuringuid näitab tugevat seost kõrgema elukvaliteedi ja südame taastusravi vahel. Vaadake allpool mõnda eelist.

Jõutõus südames ja kehas: nagu varem mainitud, annab juhitud treeningprogramm teile enesekindlust, et esitada endale sobivaid väljakutseid, et maksimeerida paranemist, taastada lihaseid ja taastada vastupidavus. See tähendab tugevamat keha funktsiooni, sealhulgas südames.

Võib pikendada pikaealisust: tervislik toitumine ja füüsiline aktiivsus on veelgi kasulikumad neile, kes on kogenud märkimisväärset südamehaigust. Mitmed uuringud väidavad, et südame taastusravi võib vähendada surmaohtu viie aasta jooksul pärast südameinfarkti või bypass operatsiooni 35 protsenti.

Vähendab haiglasse tagasiviimise tõenäosust ja riski: enam kui kuuekümne kolme uuringu kohaselt , milles osales üle neljateistkümne tuhande osaleja, vähendas treeningupõhine kardiaalne taastusravi oluliselt haiglaravi ja isegi surma riski.

Võib sümptomeid oluliselt leevendada: südame taastusravis osalevad komponendid võivad leevendada selliseid sümptomeid nagu valu rinnus, krooniline väsimus ja hingamisraskused.

Maksimeerige elukvaliteeti: edukas taastumine võimaldab patsientidel realiseerida taastumispotentsiaali, maksimeerides samal ajal üldist elukvaliteeti. Südame taastusravi eelised, nagu vähenenud surmaoht, paranenud meeleolu, parem ravimite järgimine ja tervisestressi juhtimine, on kõik tegurid, mis võivad kaasa aidata üldisele elukvaliteedile.

Lisateabe saamiseks külastage https://active-keto-gummies-official.top/ .

Contents

Related Posts