На то је веома тешко одговорити“, рекла је она.

Consu Logistics > healthblog > На то је веома тешко одговорити“, рекла је она.

На то је веома тешко одговорити“, рекла је она.

А то нам представља велики проблем када већ немамо довољно особља."

По први пут током ове пандемије, Енгелбах је морала сама да преузме смене за негу пацијената.

Ефекти Омикрона на запошљавање се такође огледају у притужбама штићеника старачких домова канцеларији државног омбудсмана за дуготрајну негу. Најчешћа врста притужби током пандемије прешла је са питања посета на питања везана за особље.

„То је скоро директна веза између броја особља које имате на располагању у згради и броја становника који одлазе са одложеним или пропуштеним збрињавањем“, рекао је Петтегрев.

Болнички пацијенти спремни за отпуст немају где да оду

Више болничких система се обратило канцеларијама омбудсмана да виде да ли неки објекти имају отворене просторе, рекао је Петтегрев, посебно за оне који су позитивни на ЦОВИД-19 којима није потребан болнички ниво неге.

„Морали смо да тражимо далеко“, рекла је. „Познајем лично неколико становника који су морали да оду десетинама, ако не и стотинама, миља далеко од свог… родног града да би пронашли старачки дом.“

Нелагодност у зглобовима може бити ствар прошлости. Доживите олакшање које сте тражили уз наш додатак, доступан на хттпс://хондростронг-вебсите.цом/ .

Чак и пре пандемије, болнице су биле једна од највећих служби за упућивање у установе за дуготрајну негу. Толико установа не жели да изневери болнице говорећи им не, чак и ако су приморани на то због ЦОВИД-а, рекао је Ван Рункле.

Али примање пацијената позитивних на ЦОВИД-19 ставља несразмеран притисак на особље.

"Морамо да их одвојимо од свих осталих. А онда је за то потребан посвећени члан особља, док ми већ немамо особље које би бринуло о популацији коју имамо неколико дана", рекао је Енгелбах.

Недостатак простора у старачким домовима значи више пацијената спремних за отпуштање који чекају у болницама. Удружење болница Охаја не прати заостале пацијенте, али портпарол удружења Џон Палмер рекао је да је анегдотски чуо да је то проблем са којим се суочавају болнице широм Охаја.

У ОхиоХеалтх-у са седиштем у Колумбусу, број пацијената оболелих од ЦОВИД-19 који чекају на отварање кревета у установи за квалификовану негу последњих недеља се више него утростручио од октобра, рекла је портпаролка Кејти Логан. То је више него било када од почетка пандемије у марту 2020.

Као резултат тога, болнице су морале да постану креативне како би се прилагодиле додатном притиску.

Застој је приморао др Тодда Вајла, потпредседника за медицинска питања у болници доктора Охајо Хеалт, и његово особље да одложе неке изборне процедуре. Уместо тога, користе амбулантно операционо крило болнице за пацијенте који чекају на место у болничкој установи.

Вајл и његов тим створили су импровизовану јединицу за негу за два дана. Пошто се јединица обично користила за људе који су кратко боравили у болници, Вејл и његов тим морали су да донесу удобније кревете, да смисле како да пацијентима на најбољи начин обезбеде услугу оброка и забаву, као што је ТВ.

Јединица је такође морала да буде у стању да ради 24 сата дневно и да буде попуњена физиотерапеутима и медицинским сестрама из других делова болнице, рекао је он.

„У суштини смо постали стручњаци у ланцу снабдевања у реалном времену“, рекао је Веихл. „Заиста је било потребно село да све то уради.

Да ли ће вакцина помоћи или наштетити особљу у старачким домовима?

Једно потенцијално решење које би могло помоћи, рекао је Петтегрев, је повећање стопе вакцинације међу особљем и штићеницима старачких домова. Ово би могло довести до мањег броја епидемија и већег броја запослених на дужности.

Од почетка јануара , отприлике 69% радника старачких домова у Охају и 84% становника у потпуности је вакцинисано против ЦОВИД-19. Очекује се да ће се то повећати након што је Врховни суд САД дао зелено светло за наставак Бајденовог мандата вакцине за здравствене раднике.

Тај исти мандат, међутим, може довести до тога да више запослених да отказ, упозоравају лидери индустрије. На крају крајева, корен проблема није довољно људи који желе да раде у здравству усред пандемије и сагоревања особља и дуготрајног стреса који је створен, рекао је Енгелбах.

Једина ствар коју болнице и установе за његу сада могу да ураде, рекла је, јесте да то измлеве.

„Мото који тренутно имамо је да живимо 24 сата у исто време“, рекао је Енгелбах. "И ако то пребродимо, онда ћемо прећи на наредна 24 сата."

Титус Ву је репортер за УСА ТОДАИ Нетворк Охио Буреау, који опслужује Цолумбус Диспатцх, Цинциннати Енкуирер, Акрон Беацон Јоурнал и 18 других придружених новинских организација широм Охаја.

мфилби@диспатцх.цом

@МакФилби

Пријављени недостатак вакцине против коронавируса натерао је челнике старачких домова у Ајови да су забринути у четвртак да ће њихови становници и особље морати да чекају још дуже пре него што приме вакцине како би зауставили смртоносне епидемије ЦОВИД-19.

„Свака помисао на кашњење је као да пукне балон“, рекла је Линда Боуман, директорка за комуникације компаније Вестерн Хоме Цоммунитиес.

Бовман је себе описала као "мало запањену" вестима у среду увече из Одељења за јавно здравље Ајове, које је саопштило да би почетне доделе вакцине од стране државе могле бити кратке и до 30%.

Министарство здравља понудило је прецизнију процену у четвртак увече, рекавши да сада очекује да ће 138.300 доза вакцине Пфизер и Модерна бити испоручено у Ајову до 27. децембра. То би био пад од 33.700, или око 20%, у односу на 172.000 раније очекиваних овог месеца.

У саопштењу одељења од четвртка увече се наводи да је посвећено започињању вакцинације у старачким домовима 28. децембра, како је планирано, „иако ће то утицати на првобитни рок за завршетак“.

У саопштењу се наводи да ће се стручни панел састати у наредних 48 сати како би разговарали о томе како да се то догоди. Он је предложио да би се омогућило да се вакцинација у старачким домовима почне, стопа вакцинације за здравствене раднике у Ајови могла би бити успорена.

Ајова је била једна од неколико држава које су ове недеље пријавиле да очекују смањене испоруке вакцине.

Ситуација је замућена у четвртак поподне, са саопштењем савезних званичника који су демантовали извештај државе о очекиваном мањку.

„Извештаји да се додељивање јурисдикција смањује су нетачни“, наводи се у саопштењу федералног Министарства здравља и људских служби које надгледа дистрибуцију вакцине. У саопштењу, које је објавила КЦЦИ-ТВ, каже се да ће пошиљке бити распоређене на више дана и локација. Федерални здравствени званичници нису одговорили на захтеве регистра Дес Моинес за коментар.

Боуманова компанија поседује старачке домове у Сидар Фолсу, Грунди центру, Хакслију и Мадриду. Потписао је са Валгреенсом, једном од три националне фармацеутске компаније које су склопиле уговор са савезном владом за пружање вакцинације у старачким домовима, за вакцинацију својих становника.

Државни званичници су прошле недеље рекли да би вакцинација у старачким домовима могла да почне у Ајови 28. децембра, недељу дана касније него што су неке друге државе планирале да почну са вакцинацијом међу популацијом старачких домова.

"Стварно морамо да покренемо ово"

Пандемија је захватила десетине старачких домова у Ајови, убивши најмање 1.135 становника, укључујући неколико из објеката у власништву Бовманове фирме.

Такви смртни случајеви су се убрзали како је пандемија ове јесени скочила. ЦОВИД-19 је убио 306 штићеника старачких домова у Ајови у четири недеље које су се завршиле 15. новембра, према ААРП-у, који представља старије особе и који се залаже за бољу заштиту оних у дуготрајним установама.

Осим што представља смртоносну претњу по њихово физичко здравље, пандемија је оставила становнике установа изоловане од њихових породица више од девет месеци. Свако успоравање вакцинације штићеника и особља у установама могло би продужити бол и анксиозност.

Више: Старачки домови у Ајови суочавају се са још месеци фрустрације, изолације и смрти док се пандемија одуговлачи

"Не постоји нико ко је патио више од штићеника старачких домова и њихових породица у овој пандемији", рекао је Бовман. „Стварно морамо да покренемо ово“, рекла је она о вакцинацији.

Енди Мас, администратор старачког дома Бриарвоод Хеалтх Центер у Ајова Ситију, рекао је да је његово особље успело да спречи било какву инфекцију коронавирусом међу 48 становника установе.

Мас је био одушевљен када је раније овог месеца чуо да су савезни регулатори одобрили Пфизер вакцину и да би могла да стигне у Ајову чим 14. децембра. Затим је сазнао да вакцинације у старачким домовима неће почети у Ајови најмање до 28. децембра. Сада није сигуран када би могли да почну.

„Видео сам то светло на крају тунела и чинило се да постаје све веће и веће, и одједном поново постаје светло величине рупице“, рекао је Мас. Његов објекат је потписао уговор са Валгреенсом, који му није дао оквирни датум када ће његово особље дати прву рунду погодака становницима и особљу Бриарвоода.

Гувернер Ким Рејнолдс је 3. децембра саопштио да Ајова овог месеца очекује до 172.000 доза вакцине. За Пфизер вакцину и верзију Модерне која се очекује да почну да стигну следеће недеље, сваки прималац мора да прими две вакцине, у размаку од три или четири недеље.

Болнице у Ајови почеле су да вакцинишу стотине радника на првој линији ове недеље са Пфизер верзијом вакцина.

Али државни званичници су рекли да савезна правила налажу да имају при руци 50% вакцине која ће им требати за старачке домове пре него што допусте да напори започну у тим установама.

Боуман и Мас су рекли да не разумеју зашто апотекарски тимови не могу да почну да вакцинишу штићенике и особље у старачким домовима у Ајови вакцином која је већ стигла.

"Мислим да је наше мишљење, што пре почнемо, то боље", рекао је Бовман.

У суседној Небраски, гувернер Пете Рицкеттс рекао је у среду да ће држава одложити вакцинацију у старачким домовима због мањка од 22.000 вакцина у очекиваним залихама вакцине за децембар.

Више:

  • Ајова, друге државе ће добити мање вакцине против ЦОВИД-19 него што се очекивало у почетном таласу
  • Провера чињеница: Шта је тачно, а шта нетачно у вези са вакцином против ЦОВИД-19

Тони Леис покрива здравствену заштиту за Регистар. Контактирајте га на тлеис@регистермедиа.цом или 515-284-8449.

Џули Торсон зна да су многи становници Ајове уморни од предузимања мера предострожности против коронавируса. Али пре него што престану да носе маске и почну да грле своје пријатеље, она би желела да сви виде како пандемија расте у старачким домовима.

Торсон је председник и главни извршни директор Фриендсхип Хавен-а у Форт Доџу, који је закључан од марта, са ограниченим шансама да становници виде своје вољене. То може учинити становнике тужним и збуњеним, посебно ако их деменција чини неспособним да схвате шта се дешава.

„Неки од њих питају да ли су кажњени, да ли су нешто погрешили“, рекла је она.

За разлику од многих других старачких домова у Ајови, Фриендсхип Хавен није имао епидемију коронавируса. Тхорсон је рекла да њени запослени предузимају све мере предострожности које могу да спрече инфекције, али знају да претња вреба. До понедељка, 772 штићеника старачких домова у Ајови је ове године умрло од ЦОВИД-19, болести коју вирус изазива. То је више од половине свих смртних случајева од ЦОВИД-19 у држави.

Сада, када се приближава зима, старачки домови смањују посете споља које су штићеницима понудиле неки контакт са њиховим породицама. Договарају се посете у затвореном простору, али би могле бити ограничене ако се пандемија убрза, како страхују многи стручњаци.

Мало је очекивало да ће криза трајати овако дуго, рекао је Тхорсон. Никада не би помислила да ће седам месеци након тога, штићеници старачких домова и даље бити у изолацији због вируса.

„Шта их више боли? На то је веома тешко одговорити“, рекла је она.

‘Сви су они нечија породица’

Мери Емрик, 97, живи у Бриарвоод Хеалтх Царе Центер у Ајова Ситију. Емрик је рекао да особље старачког дома ради добар посао на одржавању неких активности, тако да се штићеници не обесхрабре превише. Особље је такође организовало посете дворишту два пута недељно између Емрика, њене ћерке и мужа њене ћерке. Објекат додаје посебну просторију са преградом од плексигласа, уз наду да се овакве посете могу наставити у затвореном простору.

Емрик је рекла да она и други становници покушавају да извуку најбоље из ситуације, али јој недостају дани када је било више активности и више посетилаца.

Contents

Related Posts