Chestia este că nu știm multe despre [coronavirus].

Consu Logistics > healthblog > Chestia este că nu știm multe despre [coronavirus].

Chestia este că nu știm multe despre [coronavirus].

La vremea lui a fost un eveniment apocaliptic, un spectacol de groază ca nimic înainte sau după.

Trei până la cinci la sută din populația lumii – 50 de milioane până la 100 de milioane de oameni – au fost uciși în cei doi ani, din ianuarie 1918 până în decembrie 1920, în care pandemia și-a urmat cursul. Aproximativ 500 de milioane de oameni au fost infectați, nu doar în Europa și America, ci și în locuri precum China, Africa de Vest și Arctica.

„Acest lucru a fost mai grav decât orice altceva despre care știm”, a spus Pergolizzi. "Variola, Ciuma Neagră, orice. Aceasta este probabil cea mai gravă pandemie pe care a văzut-o lumea în istorie. A infectat întreaga lume. Nu a existat nicio vaccinare. Nicio formă de prevenire sau recunoaștere. Oamenii au întârziat să recunoască cât de grav a fost acest lucru. Nu mai văzuseră așa ceva până acum.”

În America, porturile au fost puse în carantină. Teatrele au fost închise. Magazinele aveau ore eșalonate, pentru a evita aglomerația. Peste tot, oamenii se plimbau purtând măști de față.

„Nu am avut un alt om care a coborât cu știucă ca gripa spaniolă”, a spus Pergolizzi. „Vom vedea ce se întâmplă. Cu siguranță este în domeniul posibilităților.”

Articolul continuă mai jos poveștile conexe.

Pandemia HIV, care a apărut cu forță totală în anii 1980, a fost un memento înfiorător că noile boli pot apărea de nicăieri.

Și într-o lume post-11 septembrie, trebuie să ne îngrijorăm cu privire la bioterorism – deși aceasta nu este cu adevărat o amenințare nouă. Mulți cred că Moartea Neagră, cea mai infamă epidemie din istorie, a început ca un act de bioterorism în 1345, când liderul mongol Jani Beg a catapultat cadavrele infectate cu ciuma bubonică în orașul asediat Caffa de la Marea Neagră. „Din acea zonă, s-a răspândit în alte locuri din Europa”, a spus Pergolizzi.

Explorați site-ul oficial Alkotox și găsiți suplimentele care se aliniază obiectivelor dvs. de sănătate.

La câțiva ani, în știri, apare un episod care sună ca începutul unui thriller Robin Cook. Focarul de Ebola din Africa de Vest din 2014 a fost atât de terifiant încât mulți au simpatizat cu guvernatorul de atunci. Chris Christie când a pus în carantină – în mod controversat – o asistentă care lucrase cu pacienți cu Ebola în Sierra Leone, deși ea a fost testată negativ pentru boală.

Ar putea Ebola, Zika sau un agent nou, necunoscut, să declanșeze o epidemie globală? Foarte probabil, spune Pergolizzi.

Dar există un motiv special pentru a fi cu atenție asupra gripei – pe care mulți dintre noi tind să o respingem pentru că este atât de familiar, un vizitator anual încât îl ținem la distanță cu o injecție în farmacie.

Nu subestima gripa

„MERS sau Ebola, aceștia sunt viruși care sunt rari și mult mai mortali și tind să creeze mai multă conștientizare, mai multă panică”, a spus MacPhail. „Dar în cazul gripei, oamenii presupun că nu e mare lucru”.

Între 30.000 și 50.000 de americani mor în fiecare an din cauza gripei – majoritatea fiind sugari și vârstnici. Sezonul trecut de gripă, unul deosebit de sever, 80.000 au murit.

Deci, în adevăr, există o epidemie de gripă în fiecare an. Dar a fost nevoie de un set special de circumstanțe pentru a provoca catastrofa globală din 1918. Mai presus de toate, a fost nevoie de război.

„Cu siguranță, în timpul Primului Război Mondial, oamenii trăiau în locuri extrem de apropiate, în condiții insalubre, în găuri”, a spus Pergolizzi.

Articolul continuă sub galerie.

„Marele Război”, cum se numea atunci, a schimbat populații uriașe. A înghesuit un număr mare de oameni în tranșee și spitale. De altfel, gripa spaniolă nu a început în Spania. Doar că Spania, fiind neutră atunci, a fost prima țară care a raportat boala, în timp ce națiunile în război au suprimat știrile.

Medicina, de asemenea, era mai puțin avansată în 1918. Antibioticele și sulfaticele fuseseră perfecționate de al Doilea Război Mondial, ceea ce însemna că a doua dislocare globală nu a dus la o a doua criză de sănătate mondială. Până în 1933 virusul gripal fusese izolat; vaccinurile antigripal au fost folosite de cel de-al Doilea Război Mondial. „Primii oameni care au primit vaccinul antigripal au fost soldații americani”, a spus Jimenez. „Asta a schimbat jocul”.

Dar 100 de ani mai târziu, cauza principală a pandemiei din 1918 nu s-a schimbat. Virusul H1N1 există încă.

Virușii gripei sunt deosebit de diabolici din mai multe motive. Una este că, spre deosebire de Ebola, Zika sau West Nile – până acum – gripa este transmisă prin aer.

Celălalt este că se mută ca un nebun.

„Virușii se schimbă și cresc și sunt mai rapid decât noi”, a spus Pergolizzi. „Mai repede decât se poate adapta sistemul nostru imunitar, mai repede decât se poate adapta industria farmaceutică”.

De aceea există un nou vaccin antigripal în fiecare an. Și de ce este important să obțineți șansa – orice ar putea spune propagandiștii anti-vaccinare despre presupusele legături cu autismul, pe baza afirmațiilor dintr-un raport din 1998 care au fost dezmințite pe scară largă. Mișcarea anti-vacer, de fapt, a crescut probabilitatea unei pandemii, pur și simplu prin slăbirea așa-numitei „imunitate de turmă” la gripă și alte boli.

„Majoritatea oamenilor cred că primesc un vaccin antigripal pentru ei înșiși”, spune MacPhail. „Dar într-adevăr, îl primesc pentru alții”.

Pe scurt, spune ea, acum avem instrumente mai bune pentru prevenirea unei pandemii decât le-am avut vreodată – cu siguranță mai bune decât în ​​1918. Întrebarea este: le vom folosi?

„De obicei spun că o altă pandemie este inevitabilă, dar o altă catastrofă nu este”, a spus MacPhail.

E-mail: beckerman@northjersey.com; Twitter: @jimbeckerman1

Lost in Suburbia: Specialul de astăzi este gripa

Virusul West Nile: județul Bergen atacă țânțarii din elicoptere

Mucegai: Zeci de școli din NJ se închid, unele timp de săptămâni

Când Yvette Stephens sosește marți dimineața pe Aeroportul Internațional Newark Liberty pentru a-și începe tura ca agent de securitate, va avea în mână vreo duzină de măști respiratorii pe care le va împărtăși colegilor săi care sunt îngrijorați că ar putea sosi un pasager cu coronavirus. la terminalul lor.

Stephens a cumpărat măștile de la un magazin Home Depot din apropiere pentru că a spus că nimeni de la aeroport nu le-a împărțit miilor de lucrători care se ocupă direct de pasageri și de bunurile acestora.

„Suntem în prima linie și nu suntem echipați”, a spus Stephens. „Îmi aduc propria masca și mănușile la serviciu”.

Pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit rapid din China prin Asia în Europa, Orientul Mijlociu și America de Nord, sindicatul care reprezintă peste 10.000 de lucrători de pe aeroporturile Newark, Kennedy și La Guardia spune că membrii săi nu au fost instruiți și echipați corespunzător pentru a reduce riscul de apariție. transmitere.

Aceasta include lucrătorii care se ocupă de bagaje, împing oamenii în scaune cu rotile sau curăță terminalele și avioanele.

„Aveți agenți de curățare a cabinelor care vin în contact cu sânge, vărsături, mucus, fecale, toate tipurile de fluide corporale și nu au mai mult antrenament astăzi decât înainte de focar”, a spus Kevin Brown, directorul de stat al 32BJ din New Jersey. SEIU. „Am cerut asta și nu am ajuns nicăieri”.

Multe companii aeriene și subcontractanții lor care angajează majoritatea lucrătorilor SEIU nu au putut fi contactați pentru comentarii luni.

Rachael Rivas, un purtător de cuvânt al United Airlines, cel mai mare transportator de la Newark, a declarat că compania urmează toate recomandările Centrelor Federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, ca răspuns la preocupările legate de coronavirus, dar nu a precizat care sunt acestea.

Pentru abonați: este New Jersey pregătit dacă coronavirusul se răspândește? Iată ce au pregătit oficialii din sănătate

Restricții: universitățile din NJ restricționează studiile în străinătate în China, pe măsură ce focarul de coronavirus se agravează

Newark și Kennedy sunt două dintre cele 11 aeroporturi din SUA care acceptă pasageri care au fost în China în ultimele 14 zile și li se fac teste de sănătate îmbunătățite pentru simptome precum febră, tuse și dificultăți de respirație.

Unii pasageri se confruntă cu carantină obligatorie de 14 zile într-un efort agresiv de a încetini răspândirea unui virus despre care oficialii se tem că ar putea deveni o pandemie. Luni seara, au existat 53 de cazuri confirmate de coronavirus în Statele Unite, potrivit CDC.

Străinii care au vizitat China în ultimele 14 zile ar putea să nu intre în SUA. Cazurile de coronavirus cresc rapid în alte țări precum Coreea de Sud, Iran și Italia, crescând riscul pasagerilor care nu călătoresc doar din China.

Nu există un tratament specific pentru coronavirus și nici un vaccin în acest moment. CDC recomandă măsuri standard de prevenire a sănătății, inclusiv spălarea frecventă a mâinilor, acoperirea tusei și strănutului și a sta departe de persoanele bolnave. Nu recomandă utilizarea măștilor de față de către public.

Stephens a spus că ofițerii administrației vamale și de securitate a transporturilor au primit măști, dar nu și cei 2.343 de lucrători SEIU de pe aeroportul Newark.

„Avem de-a face cu oameni din toate colțurile lumii”, a spus ea. „Chestia este că nu știm multe despre [coronavirus]. Suntem lăsați să ne dăm seama singuri și ne descurcăm cu o mulțime de zboruri internaționale.”

Mulți lucrători din aeroport sunt plătiți cu un salariu minim de 15,60 USD pe oră și renunță la acoperirea medicală, deoarece este prea scump, a spus Brown.

„Vorbim de 25% din salariul oamenilor”, a spus Brown. „Nu vă puteți permite, între plățile primelor și coplățile de la 5.000 la 6.000 USD pe an”.

Muncitorii din Newark nu sunt singurii care spun că nu sunt pregătiți.

În Australia, lucrătorii aeroportului au amenințat că vor face grevă dacă nu primesc pregătire pentru coronavirus.

Acest articol conține materiale de la Associated Press.

Scott Fallon acoperă mediul pentru NorthJersey.com. Pentru a obține acces nelimitat la cele mai recente știri despre modul în care mediul din New Jersey vă afectează sănătatea și bunăstarea, vă rugăm să vă abonați sau să vă activați contul digital astăzi .

E-mail: fallon@northjersey.com Twitter: @newsfallon

În seria „NJ Reopening”, USA TODAY NETWORK New Jersey aruncă o privire asupra modului în care, cu doar îndrumări vagi din partea statului, diferite sectoare ale comunității plănuiesc să se redeschidă pe măsură ce pandemia de coronavirus scade.

Pe măsură ce locuitorii din New Jersey se înghesuie pe străzile orașelor și suburbane pentru a protesta împotriva rasismului sistemic, iar guvernatorul își relaxează încet ordinul de a rămâne acasă, tot mai mulți oameni intră în contact unul cu altul, crescându-și riscul de a contracta coronavirus.

Însă statul, spun oficialii locali, încă nu a sprijinit în mod semnificativ agențiile locale subfinanțate care fac munca intensivă în timp necesară pentru a opri rapid un nou focar: urmărirea contactelor sau chemarea persoanelor cu o persoană infectată există de o perioadă substanțială de timp.

„Dacă ajutorul statului ar fi venit mai devreme, ar fi salvat vieți”, a spus Paschal Nwako, ofițerul de sănătate al Departamentului de Sănătate din Camden County. „Am fost bombardați cu cazuri pozitive și nu am avut destui oameni care să facă investigații într-un timp rezonabil. Înțelegem că nu este ceva care se întâmplă peste noapte, dar acum este iunie.”

Guvernatorul Phil Murphy a spus că administrația sa „joacă mâna care ne-a fost împărțită cât de bine putem”.

„Această noțiune de mai multe vieți salvate, dacă lumea și-ar fi dat seama mai devreme, desigur, ar fi fost mai multe vieți salvate”, a spus Murphy. „Vreau să spun asta: cei de la nivel județean care fac asta zi de zi au făcut o treabă extraordinară”.

Un mozaic de aproape 100 de departamente locale de sănătate s-au luptat să recruteze voluntari sau să antreneze singuri angajați, când New Jersey a fost copleșit de cazuri la mijlocul lunii aprilie. Acum, că vârful a scăzut, mulți oficiali locali din domeniul sănătății sunt lăsați să se scarpină în cap, încercând să înțeleagă cum intenționează Murphy să intervină și ce se va întâmpla cu rețelele pe care le-au consolidat cu minuțiozitate singuri.

„Există îngrijorarea că statul va scoate ceva care nu se va conecta cu sistemele de urmărire a contactelor deja funcționale”, a declarat George DiFerdinando, președintele Consiliului de Sănătate din Princeton și fost comisar adjunct pentru sănătate din New Jersey. „Cu locuri precum Princeton, Newark și Paterson, simțim că ne ducem la bun sfârșit treaba. Nu este că nu vrem ajutor, este că nu ne putem permite un nou sistem care să ne dea înapoi și nu putem. permite orice sughiț cu trecerea la un sistem la nivel de stat. Și încă nu avem idee cum arată planul de stat".

Ce s-a făcut

Pe 27 aprilie, Murphy a spus că New Jersey are nevoie de 1.300 până la 7.000 de trasoare – și în prezent aveau 800 până la 900 care fac munca – înainte ca statul să își poată redeschide economia.

Două săptămâni mai târziu, statul a lansat un formular online în care oamenii puteau aplica sau se puteau voluntari pentru a deveni identificatori de contact și să fie plătiți între 20 și 25 de dolari pe oră.

Contents

Related Posts