Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαγνωστούν

Consu Logistics > healthblog > Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαγνωστούν

Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαγνωστούν

Κάποια από την έκθεση σε τροφικές αλλεργίες μπορεί να είναι σκόπιμη λόγω πιθανής ή εσκεμμένης μόλυνσης. Ορισμένοι κατασκευαστές τροφίμων γνωρίζουν αυτούς τους κινδύνους και τοποθετούν ετικέτες σε ορισμένα προϊόντα για να σημειώσουν ότι τα προϊόντα τους μπορεί να παράγονται σε μηχανές που μπορεί να έχουν μολυνθεί με ξηρούς καρπούς, για παράδειγμα. Αυτή η προειδοποίηση είναι σημαντική για όποιον είναι αλλεργικός στους ξηρούς καρπούς, καθώς μπορεί να μην σκέφτεται το προϊόν διατροφής που περιέχει ξηρούς καρπούς.

Άλλες κοινές κρυφές αλλεργίες μπορεί να περιλαμβάνουν ψάρια, αυγά ή ασυνήθιστα συστατικά όπως σόγια, μουστάρδα ή ακόμα και μέλι. Όχι μόνο είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι τοποθετήθηκε κατά λάθος στο φαγητό, αλλά μπορεί επίσης να είναι εξίσου δύσκολο να καταλάβουμε σε τι είναι αλλεργικό το άτομο σε τροφή που φαίνεται εντάξει να φάει.

Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαγνωστούν. Το άτομο μπορεί να παρουσιάσει δερματικά συμπτώματα όπως εξάνθημα ή κνίδωση, αναπνευστικά συμπτώματα όπως συριγμό ή δύσπνοια, ναυτία, έμετο ή ακόμα και καρδιαγγειακά συμπτώματα όπως χλωμό δέρμα, αδύναμο σφυγμό, ζάλη ή ακόμα και λιποθυμία.

Οι αλλεργίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και αντιδράσεις. Ορισμένες κρυφές αλλεργίες σχετίζονται με αρώματα, σαπούνια, λοσιόν ή ακόμα και τη βάση για τη δημιουργία του προϊόντος. Ένα άτομο σπάνια είναι αλλεργικό σε ένα τοπικό στεροειδές, για παράδειγμα. Αλλά μπορεί να είναι αλλεργικά σε διαφορετικά παρασκευάσματα του ίδιου στεροειδούς προϊόντος, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό της κρυφής αλλεργίας.

Πού κρύβονται πιθανά αλλεργιογόνα;

Εδώ είναι μερικά καλά παραδείγματα. Αυτή είναι μόνο μια μερική λίστα αλλεργιογόνων που περιέχουν φιστίκια, γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια και οστρακοειδή.

Φιστίκια

Σοκολάτα/καραμέλες-σάλτσες μπάρμπεκιου. Σάλτσες ντιπ ασιατικού τύπου (ιδιαίτερα Σετσουάν). Σάλτσες κάρυ? Ρολάκια αυγών, ρολά σπρίνγκ? Μίγματα μονοπατιών; Παγωτό (γεύση φυστικοβούτυρου ή παγωτό “Reese’s”). Ορισμένα προϊόντα περιποίησης σώματος και μακιγιάζ χρησιμοποιούν παράγωγα φιστικιού ή φυστικέλαιο. Τροφές για σκύλους ή μπισκότα. Μη τροφές: σπόροι πουλιών, τροφοδότης πουλιών και παγίδες.

Γάλα, γαλακτοκομικά

Τεχνητό βούτυρο, άρωμα βουτύρου, λάδι βουτύρου. Αρτοσκευάσματα, π.χ. κέικ, μπισκότα. Κτυπημένα ή τηγανητά τρόφιμα. Ζωμοί και μπουγιόν? Χρωστική ή αρωματική καραμέλα. Σοκολάτα, καραμέλες? Κράκερ? Λευκαντικά καφέ; Κρέμες, πουτίγκες? Deli κρέατα, χοτ ντογκ? Dips και σάλτσες για σαλάτες. Υποκατάστατα αυγών και λίπους (Opta, Simplesse). Αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες; Προϊόντα χωρίς λακτόζη (μην συγχέετε με το «χωρίς γαλακτοκομικά», πολλά περιέχουν πρωτεΐνη γάλακτος). Μείγματα ποτών βύνης. Μαργαρίνη (αναζητήστε μάρκες χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα). Λουκάνικα; Τυρί σόγιας ή ρυζιού. Σούπες και μείγματα σούπας. Πατάτες (στιγμιαίες, πουρές και ψητά πατάτες). Ghee (διαυγασμένο βούτυρο) και λίπος βουτύρου. Κεφίρ; Kumiss (ποτό γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση). Φάρμακα; Τόνος (μερικές μάρκες σε κονσέρβα).

Ψάρια και οστρακοειδή

Έθνικ φαγητά: τηγανητό ρύζι, παέγια, σπρινγκ ρολς, σούσι (California rolls). Caponata (Σικελική απόλαυση); Ζελατίνη, marshmallows; Επικαλύψεις πίτσας? Σάλτσες για σαλάτες; Σάλτσες, για παράδειγμα, μαρινάρα, μπριζόλα και Worcestershire. Απλώνει, για παράδειγμα, ταραμασαλάτα (ψάρι). Deli κρέατα, χοτ ντογκ (από ζελατίνη)? Κομποστ ή λιπάσματα. Lip balm/gloss; Ζωοτροφή; Φριτέζες (χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα ψαριών, γαρίδων καθώς και άλλων τροφίμων). Γλυκοζαμίνη και μερικά συμπληρώματα ασβεστίου (οστρακοειδή). Συμπληρώματα ωμέγα-3.

Αλλεργικό τεστ και κρυφές αλλεργίες

Το τυπικό τεστ αλλεργίας μπορεί να περιλαμβάνει δερματικές δοκιμές με τσίμπημα ή γρατσουνιές, ενδοδερμικό τεστ, δοκιμή επιθέματος ή πρόσφατη εξέταση αίματος ή IgE.

Πολλές κρυφές αλλεργίες πρέπει να προσδιοριστούν με δοκιμασία πρόκλησης. Αυτό μοιάζει με δοκιμή και λάθος όταν πρόκειται για τροφικές αλλεργίες. Συνιστάται επίσης να γίνεται υπό την επίβλεψη αλλεργιολόγου ώστε αν υπάρχει πρόβλημα όπως αναφυλαξία (σοβαρή αντίδραση) να αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

Πιο λεπτές περιβαλλοντικές ή τροφικές αλλεργίες μπορούν πραγματικά να κρυφτούν. Η αναγνώρισή τους και η πιθανή θεραπεία τους μπορεί να χρειαστεί χρόνο για τη διάγνωση.

Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί αλλαγές πάνω και πέρα ​​από τις αναμενόμενες εποχιακές διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες και τα καιρικά φαινόμενα. Αυξάνει την ατμοσφαιρική ρύπανση, υποβαθμίζει το περιβάλλον και παράγει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία παγκοσμίως. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε αλλεργικός ή ασθματικός.

Βασικά φαγητά:

  • Η κλιματική αλλαγή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα, διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, αλλαγές στην ποιότητα του αέρα και του νερού και επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
  • Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει αρνητικά τους αλλεργικούς και τους ασθματικούς.
  • Παρακολουθήστε τις ειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα καιτις υποδείξεις για αλλεργίεςπροτού σκεφτείτε τις υπαίθριες δραστηριότητες εάν υποφέρετε από άσθμα ή αναπνευστικές αλλεργίες.

Σε αυτήν την περίπτωση, γνωρίζετε πολύ καλά ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να εμφανίσετε επιδείνωση συμπτωμάτων όπως καταρροή, φαγούρα ή συμφόρηση στη μύτη, βήχα, ακόμη και δυσκολία στην αναπνοή. Τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία για να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον μας μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του βάρους της ασθένειας στα εκατομμύρια των ατόμων που υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα ετησίως.

Αλλεργίες και άσθμα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Υγείας (APHA) , αντιμετωπίζουμε επιδείνωση και μεγαλύτερη περίοδο αλλεργιών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αναφέρουν ότι οι ρινικές αλλεργίες εμφανίζονται στο 40% των παιδιών και στο 30% όλων των ενηλίκων στις ΗΠΑ Το άσθμα οδηγεί σε σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους να πηγαίνουν στα επείγοντα ετησίως, με κόστος υγειονομικής περίθαλψης που ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τέλος, στις ΗΠΑ, 6,3 εκατομμύρια παιδιά (9%) και 17,7 εκατομμύρια ενήλικες (7%) έχουν άσθμα, με τα ποσοστά να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα. Ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, οι θερμοκρασίες και οι ακραίες καιρικές συνθήκες αυξάνονται, επιδεινώνοντας τις αλλεργίες και το άσθμα. Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τα αναπτύξουν άτομα που δεν έχουν ακόμη άσθμα ή αλλεργίες.

Τι είναι η κλιματική αλλαγή και πρέπει να μας ενδιαφέρει;

Τι είναι η κλιματική αλλαγή και πρέπει να σας ενδιαφέρει; Η κλιματική αλλαγή αναφέρεται σε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα τυπικά καιρικά μοτίβα που ορίζουν παγκόσμιες, περιφερειακές και μεμονωμένες περιοχές στη Γη. Η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε πολυάριθμες ανθρώπινες δραστηριότητες — σταδιακά κατά τη διάρκεια χιλιετιών. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή αυξάνεται ραγδαία λόγω της εκβιομηχάνισης. Με απλά λόγια, ναι, όλοι πρέπει να νοιάζονται. Αλλά συγκεκριμένα, εάν εσείς ή κάποιος που σας ενδιαφέρει υποφέρει από αλλεργίες ή άσθμα, θα πρέπει να νοιαστείτε γιατί ήδη επηρεάζει την υγεία σας.

Η καύση ορυκτών καυσίμων έφερε επανάσταση στον σύγχρονο πολιτισμό. Ωστόσο, όχι χωρίς συνέπειες. Η βιομηχανική ανάπτυξη της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας ορυκτά καύσιμα και άλλα μέσα, οδηγεί στην υπερβολική παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου . Τα αέρια του θερμοκηπίου περιλαμβάνουν το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το μεθάνιο, το υποξείδιο του αζώτου (NO) και τους υδρατμούς, τα οποία εμφανίζονται φυσικά και ως υποπροϊόντα της ανθρώπινης δραστηριότητας, και τα φθοριούχα αέρια, τα οποία είναι ανθρωπογενή. Αυτά τα αέρια παγιδεύονται στην ατμόσφαιρα της Γης, παγιδεύοντας θερμότητα μαζί τους, προκαλώντας αύξηση των μέσων θερμοκρασιών. Περαιτέρω αλλαγές συνεχίζονται δευτερογενώς σε κανονικές εξωτερικές αλλαγές, όπως διακυμάνσεις στην παραγωγή ενέργειας του ήλιου, αλλαγές στην τροχιά της Γης, ακόμη και ηφαιστειακή δραστηριότητα (πάνω και κάτω από την επιφάνεια).

Καθώς τα επίπεδα CO2 αυξάνονται, ο θερμότερος καιρός και οι πιο ήπιοι χειμώνες μπορούν να οδηγήσουν στην πρώιμη άνθηση διαφόρων φυτών και λουλουδιών. Αυτό προκαλεί την αύξηση των επιπέδων γύρης νωρίτερα και παρόμοιες αλλαγές επιτρέπουν στα επίπεδα της γύρης να διαρκέσουν πολύ μετά τις προηγούμενες αναμενόμενες εποχές αλλεργίας. Επιπλέον, όχι μόνο αυξάνονται τα επίπεδα γύρης, αλλά επιδεινώνεται η ικανότητα της γύρης να προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Η αυξημένη μέση υγρασία και ο υγρότερος καιρός παρέχουν επίσης ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των σπόρων μούχλας. Αυτό αυξάνει τον επιπολασμό της μούχλας και την πιθανότητα αλλεργικής νόσου και εξάρσεων άσθματος από την αυξημένη μούχλα.

Αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Κάποιοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η κλιματική αλλαγή, ακόμη και η υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι μια συνωμοσία ή ένα ψευδές φαινόμενο. Ωστόσο, αφθονούν επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ξεκάθαρα ότι το κλίμα αλλάζει και μια σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των αυξημένων αναπνευστικών και αλλεργικών ασθενειών παγκοσμίως.

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί μια σταδιακή αύξηση της ετήσιας θερμοκρασίας, μια αργή σταδιακή αλλαγή σύμφωνα με τα πρότυπα της Γης. Παγκοσμίως αυτή η αλλαγή ανέρχεται σε μια μέση ετήσια άνοδο 1,8℉ ή 1℃, και αυτός ο ρυθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Μια διακύμανση θερμοκρασίας ή δύο βαθμών μπορεί να είναι δύσκολο να τυλίξετε το κεφάλι σας. μπορείτε να δείτε γιατί μερικοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να δουν τις επικείμενες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Όμως, για όσους υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα, οι επιπτώσεις μιας μόνο μετατόπισης ενός βαθμού ή και περισσότερο, της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των αλλεργιογόνων, είναι πολύ πραγματικές.

Αυξημένες ακραίες καιρικές συνθήκες

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί αύξηση των ακραίων καιρικών συνθηκών . Το πού ζείτε καθορίζει σε ποιο βαθμό βλέπετε αυτές τις αλλαγές.

  • Πλημμύρες.
  • Ξηρασίες.
  • Ακραίες καταιγίδες (επιδείνωση σεισμών και ανεμοστρόβιλων).
  • Μη φυσιολογικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας.
  • Το θάμπωμα των εποχών.

Μερικές φορές, οι εποχικές αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν ασυνήθιστα ζεστό καιρό κατά τους παραδοσιακούς χειμερινούς μήνες και άλλες φορές, οι εποχικές αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν θερμοκρασίες παγώματος σε παραδοσιακά θερμότερους μήνες. Οι εποχικές αλλαγές μπορούν επίσης να παρατηρηθούν σε πιο τροπικά κλίματα όπου ο χρόνος των υγρών και ξηρών εποχών μπορεί να αλλάξει σημαντικά. Οι καταιγίδες και οι ακραίες καιρικές καταστάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών, μούχλας, έκθεσης σε τοξικές χημικές ουσίες, γύρη και πολλά άλλα.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία

Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε πληθώρα επιπτώσεων στην υγεία παγκοσμίως , συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των εξής:

Ακραία ζέστη — θάνατος/ασθένεια που σχετίζεται με τη ζέστη. συγκοπή.

Δύσκολες καιρικές συνθήκες — οδηγεί σε θανάτους. επιπτώσεις στην ψυχική υγεία? τραυματισμοί.

Ατμοσφαιρική ρύπανση — επιδεινώνει το άσθμα και τις καρδιακές παθήσεις.

Οι αλλαγές στους φορείς — η επέκταση των περιοχών για τα κουνούπια, τα τσιμπούρια και άλλα πλάσματα που μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες σε ζώα και ανθρώπους είναι πιο συνηθισμένες σε περιοχές που δεν έχουν ξαναδεί.

Αύξηση αλλεργιογόνων — επιδεινώνει το άσθμα και τις ασθένειες που προκαλούνται από το αναπνευστικό.

Ποιότητα νερού — οι αυξημένες μολυσματικές ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση και η χολέρα μπορεί να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη επικίνδυνων ανθέων φυκιών.

Μείωση της διαθεσιμότητας και της ποιότητας της παροχής τροφής και νερού — αύξηση των ασθενειών που προκαλούν διάρροια και του υποσιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://alkotox-official.top/ .

Contents

Related Posts